Pàgines

LES OVELLES A CAN TORRES

A Can Torres ens trobem en un territori fràgil pel tema del foc i estem al mateix temps convençut que les feines de neteja i fertilització s'han de dur a terme amb animals i no amb tractors.
Per tots les ovelles sónuna nova experiència!


Des de fa dos anys vam introduir bestiar boví a la finca per aprofitar les pastures i netejar el bosc. Eren vaques de raça rispollesa provinents d'Ogassa, que produïen carn ecològica.
L'experiència i els resultats van estar satisfactoris però aquest bestiar no podia entrar a pasturar a les vinyes!

canvia el paisatge a Can Torres
És així que vam contactar amb la finca de Mas Marcè de Siurana d'Empordà, on elaboren formatges ecològics amb llet d'ovella ripollesa i llacona.
Posar-se d'acord amb en Manel no va ser difícil i va ser així que des del desembre, 300 ovelles amb un pastor estan pasturant la nostra finca, pels camps, les vinyes i els boscos!


ovelles a les vinyes velles
ovelles a les vinyes velles
Els resultats pel moment són fantàstic!
L'objectiu de tenir net el territori està totalment complert, la fertilització a les vinyes és òptima i el paisatge canvia i és molt molt agradable amb la presència d'aquests animals.

Esperem poder continuar aquesta col·laboració als anys vinent millorant i contribuint així a la millora de la biodiversitat i a la recuperació de la ramaderia a l'Albera!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada