Pàgines

Tardor a can Torres



Ja ha arribat la tardor, encara que no hàgim vist passar l'estiu!
El setembre i l’entrada de la tardor són moments tòpics per qui treballa la vinya!
La verema està a mig i tot depèn del temps per poder acabar de collir i elaborar el vi; aquest any en nostre lema és: paciència!
Com sempre passa, el meteo ens parla de dies de pluges i temporals però aquí a l'Albera fa més sol i més calor que tot l'agost!
Tal com vam passar l'any passat, deixarem el raïm de les vinyes velles madurar tranquil·let als ceps fins que no estigui tot a punt.

garnatxa negre vinyes velles
Així que dia a dia s’ha de controlar les vinyes i el nivell de maduració del raïm, comprovant el grau alcohòlic, la consistència de la pell i el color dels pinyons, l’acidesa,... per arribar a decidir quin és el moment òptim per collir cada parcel·la.
Cada anyada és diferent i aquest any, fins al juliol, les vinyes estaven sanes i carregades de bon raïm!
ull de llebre a punt de maduració
Les pluges, la falta de sol i les humitats insòlites de l’agost han canviat molt les coses i ara ens trobem a haver d’elaborar vins poc alcohòlics i, sobretot, haver de seleccionar molt el raïm que ha sofert de la falta de sol.
Així que esperem en una tardor solejada que acompanyi als nostres vins fins a les barriques!
Òbviament tenim també feina al celler on, els raïms ja veremats, estan fermentant als cubs: remuntar el suc, mollar la pell, controlar la densitat de sucre per verificar que la fermentació continuï sense problemes... són les feines quotidianes al celler!
No s’ha d’oblidar però que la verema és també un moment de festa: la casa s’omple de gent, d’idiomes i bons sopars en companya que no poden faltar! 
dinars de verema

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada